top of page

Werkwijze

Zeewaarts zoekt samen met organisaties de natuur op. Het huidige werken vindt vaak tussen vier muren en achter een computerscherm plaats. Terwijl ruimschoots bewezen is dat buiten in de natuur zijn iedereen zowel fysiek als mentaal goed doet. We bieden daarom werkwijzen aan voor meer verbinding met deze natuur, zonder zweverig te worden. Gewoon lekker aan het werk, maar dan buiten wandelend over het strand of door de duinen, met de juiste tools en begeleiding.

IM9A4922.jpg

Waarom samenkomen in de natuur belangrijk is

  • Natuur helpt ons brein op nieuwe ideeën te komen

  • Mensen voelen zich autonomer en vrijer in de natuur

  • Ervaringen in de natuur dragen bij aan persoonlijke groei en zelfbewustzijn

  • Mensen voelen zich mentaal en fysiek gezonder als ze vaak in de natuur zijn

  • De natuur nodigt uit tot vaker bewegen en vermindert gevoelens van stress

  • Verblijf in een natuurlijke omgeving leidt tot meer positieve gevoelens

  • Omdat de natuur op een zachte, niet dwingende manier onze aandacht vraagt, herstelt het brein zich van eerdere inspanningen

  • Tussen het groen en met frisse lucht is het makkelijker om geconcentreerd te blijven

JOPHERMANS_FULLRES_240dpi_ZEEWAARTS_2X3_1.jpg
 
 
 
 
Volgens Michael Brody’s Theory of Learning in Nature creëert fysieke tijd in de natuur een bepaalde ervaring in mensen, die hun relatie met de natuur positief kan beïnvloeden. Soms beleven mensen in de wildernis bijzondere ervaringen zoals ontzag voor de natuur en verbondenheid met de wereld om hen heen. Dat leidt tot een grotere zorgzaamheid naar mens en natuur. Vanwege de huidige klimaatcrisis is het voor ons belangrijker dan ooit om dit gedrag te promoten in mensen. Onze gefaciliteerde werksessies in de natuur bieden kansen voor het bouwen aan positieve karakter waarden, zoals verbinding en zorg, vanwege de op samenwerking en beleving gebaseerde structuur.

"We need to realize that we are not apart from nature, but a part of nature."
- David Attenborough
Instrumenten

 

In de groepsdynamiek en collectieve gesprekken is het onze taak jouw team te helpen samen te denken, te dromen, te argumenteren, te visualiseren, te vertrouwen en te verbinden voor een specifiek groter doel. Onze kijk op samenkomen plaatst de mensen en wat er tussen hen gebeurt centraal bij elke werksessie. We streven ernaar jullie een gevoel van onderlinge verbondenheid te laten ervaren.

 

We integreren elementen uit de natuur in de werksessies om met al onze zintuigen tot nieuwe inzichten te komen. Onze natuurbeleving toolbox is gebaseerd op bewezen instrumenten en theorieën, waaronder Theory U, Appreciative Inquiry en World Café, maar dan met een Zeewaartse twist. De natuur inspireert ons en geeft ruimte om echt stil te staan en tot nieuwe inzichten te komen door alle vijf de zintuigen bewust te gebruiken.

IM9A3494.jpg

Contact

 

Elk team is anders en kent net een ander doel. We gaan daarom graag in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden voor een werksessie met jullie team.

Success! Message received.

bottom of page