top of page

Inspiratie

Search
  • Writer's pictureSanne Vermeij

Surfen in de storm

Updated: Dec 16, 2022

Kom op vrijdag 6 januari van 13.00-16.00 uur naar de sessie Surfen in de storm op het strand van Scheveningen. Kosten: 10 euro.De meeste mensen vinden duurzaamheid best belangrijk, maar laten we eerlijk zijn: grote veranderingen of zorgwekkende gebeurtenissen kunnen ook verlammend werken. We weten dat we in beweging moeten komen, maar hoe dan?


Misschien betrap je jezelf wel eens op de volgende gedachten:

  • Wat kan ik nou voor een verschil maken?

  • Ben ik de juiste persoon voor ‘the job’?

  • Durf ik mijn kop boven het maaiveld uit te steken?

  • Waar moet ik beginnen?

  • Ik denk er eerlijk gezegd liever helemaal niet over na.

Als surfer herkennen wij dit gevoel. Ook daar kunnen we de zee en de golven niet controleren. Maar we kunnen wel leren anticiperen, meebewegen met de elementen en de kracht van de golf inzetten. Soms moet we daarvoor angst of weerstand overwinnen. Het begint met accepteren dat de golf groot en eng is, en dan tóch in beweging komen. Het resultaat geeft veel voldoening. Kom jij met ons in beweging?


Cognitieve dissonantie

Bij Zeewaarts zijn wij bedreven in de menselijke kant van verandering. Waarom staan we stil? Daar gaan we tijdens deze sessie graag dieper op in. Want wist je dat die mentale blokkades eigenlijk ‘cognitieve dissonantie’ heet? Een overlevingsmechanisme in onze hersenen, die er helaas voor zorgt dat we minder snel in beweging komen. Ben jij je hier bewust van? En speel jij hier dus ook eigenhandig op in?


In onze moderne cultuur zien we deprimerend nieuws, sombere gedachten en gevoelens van angst of verdriet als negatieve ervaringen, waartegen we onszelf moeten beschermen. We blijven liever weg van dat wat “te negatief” is en daarmee wordt vermijden een gewoonte. Hoe meer we terugdeinzen van moeilijke onderwerpen, hoe minder vertrouwen we in onszelf hebben om ermee om te kunnen gaan.


In een veilige groepsvorm midden in de natuur geven we ruimte voor dit gesprek. Door erover te praten, te luisteren en deze gevoelens te waarderen. Geen zorgen, dit gesprek zal verlichtend werken en energie geven om in actie te komen. We zoeken samen naar de stappen die ieder morgen zou kunnen zetten op werk, in huis, of in routines.


Surf jij met ons de groene golf?

Kom op vrijdag 6 januari van 13.00-17.00 uur naar de sessie Surfen in de storm op het strand van Scheveningen. Kosten: 10 euro.85 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page